Borászatok

Angyal Borászat és Szőlőbirtok

Tokaj-Hegyalja méltán híres bortermelő vidékének szívében Rátka község határában található az Angyal Borászat és Szőlőbirtok központja, mely a szőlő feldolgozás mellett otthont ad a 8 vendégszobának és annak a közel 1 kilométer hosszúságú pincének, mely egyedülálló a régióban. Kiváló helyszín akár családi kikapcsolódásra, de alkalmas baráti vagy céges találkozók lebonyolítására is. www.angyalboraszat.hu

Ászok Borház

„Szőlőtőkétől a pohárig,- háromgeneráción átívelve.”
Jelenleg egy családi kisborászat vagyunk Tokaj-Hegyaljáról, nagyszerű perspektívákkal. Bodrogkeresztúrból származunk, a borászatunk pedig Tokaj város kapujánál helyezkedik el. A borok készítésénél figyelembe vettük a mindennapi fogyasztók szokásait valamint a gasztronómia irányvonalait. Célunk elnyerni a borfogyasztók és borszakértők bizalmát, elismerését az általunk készített elegáns, harmonikus borokkal. Bővebben...

Budányi Pincészet

Családi vállalkozásunk több mint 30 éve kezdődött Tállyán. Idővel Szerencsre költözött Pincészetünk az Árpád hegyre, ahol egy 300 méteres pincerendszerben várjuk a vendégeinket. Szőlőterületeink Tállyán, Mádon és Szerencsen találhatóak.
Munkánkban arra törekszünk, hogy egyre kiválóbb borok szülessenek a kezeink alatt, melyek tovább öregbíthetik Tokaji egykori hírnevét. Bízunk benne, ha egyszer ellátogat hozzánk, megkóstolja borainkat és Önt is megérinti Tokaj-Hegyalja semmivel össze nem hasonlítható hangulata és jól eső érzéssel fog ránk valamint a Tokajira gondolni.

Demeter Zoltán Pincészet

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal.

Disznókő Szőlőbirtok

A Disznókő Szőlőbirtok a tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete. A birtok vezető szerepet játszik a tokaji borok újjászületésében, ami a termőhely és az évjárat által vezetett tiszta ízek, a gyümölcsösség, a frissesség, és az édes borok esetében a szőlők nemes rothadásának köszönhető gazdagság, mélység tökéletes egyensúlyának keresésében nyilvánul meg.

Götz Pincészet

A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.

Grand Tokaj

A Grand Tokaj Zrt. az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. A pincészet új szellemiséget képviselő borai a 2012-ben az Év Bortermelője címet elnyert, 100 pontos esszenciájáról ismert borász, Áts Károly felügyelete alatt készülnek, aki 2013 óta a társaság főborásza és 2020-ban a Borászok borásza lett. „Egy olyan borvidékre születtem, ami – úgy gondolom – egy csoda.” – vallja Áts Károly. www.grandtokaj.com

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló★★★★

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérel bennünket. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítünk, a régió három vezető szőlőfajtáiból: Furmint, Hárslevelű és Muscat Blanc. Borkülönlegességeink között megtalálhatóak az édes kései szüretelésű borok, a Szamorodni és a híres Tokaji Aszú. 2009 óta ültetvényeink ellenőrzött, organikusművelésben részesülnek.

Hollókői József Pincészete (Borok királya Tállya)

Családi pincészetünk Tállyán, a Tokaji borvidéken található, több generáció óta foglalkozunk szőlészettel és borászattal. Időközben egy vendégházat is kialakítottunk a Tállyára érkező borkedvelők számára. Borászati filozófiánk része a jól iható, könnyen értelmezhető birtok borok készítése. Ezek mellett fontos számunkra dűlős borokon keresztül bemutatni termőterületeink kiemelkedő tulajdonságait. Pincészetünknél megtalálhatóak a hagyományos és a modern ízvílágot képviselő borok egyaránt. www.hollokoiborpince.hu

Kései Pincze

„A szép borok és a vendégszeretet találkozási helye”

A Kései Pincze kézműves borászat Tokaj városában található. A táj számos egyedülálló értékének köszönhetően egyedi, minőségi borokat készítünk természetes, kézműves eljárással. A szőlő művelése, feldolgozása és a bor készítése során a szeretet, az elhivatottság vezérli utunkat. Így boraink méltóak e borvidék patinás történelméhez. www.keseipincze.hu

Rákóczi Pince - pincelátogatás borkóstolással

A Rákóczi Pince a tokaji borok valóságos szentélye, azon ritka helyek egyike, ahol álom és valóság keveredik az odalátogató képzeletében. A pincét, amely a XV. század elején épült, királyok, fejedelmek, hercegek és tábornokok vallhatták sajátjuknak az évszázadok során.

Tokaji Borászok Asztaltársasága

Az egyesület tagjai mind Tokajban élő és vállalkozó borászok, éttermesek ill. termelők. Céljuk a borvidék névadó településének, Tokajnak olyan XXI. századi, maradandó értékekkel való megtöltése, melyek mind borvidéki, mind magyarországi, mind nemzetközi összehasonlításban is előre mutatók, mértékadók és példamutatók. Kiemelt céljuk a helyi borkultúra és turisztikai vonzerő fejlesztése.

Kapcsolat

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár
3910 Tokaj, Serház út 55.

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor PhD

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
borászatok, kézművesek, vendéglátósok
+ 36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Rendezvényszervező:
Tóvizi Marcell
+36-30-908-6925

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu