Szállások

Götz Pincészet

A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.

A Götz család 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el: Tolcsván, Sárazsadányban, valamint Sárospatak határában. A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaság dolgozza fel ötvözve a tradíciókat és a modern technológiát. Borkülönlegességeinket Hercegkúton, a világörökség részét képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron található pincéinkben érleljük, míg a ropogós száraz és a lágyabb félédes borok reduktív eljárással készülnek. A szakértelem, a gondosság és az őszinte vendégszeretet lehet a záloga annak, hogy az ide betérő vendég valóban a felsőfokú minőséggel találkozhat!
Földalatti mennyországunkban kiváló nedűvel várjuk kedves vendégeinket 200 fős vendégfogadó pincénkben!

Kóstolja meg családi pincészetünk kiváló borait, koccintsunk Hercegkúton!

Pincészetünk szeretettel fogadja kisebb-nagyobb borkedvelő társaságok, családok, barátok és szakmai csoportok látogatását.

A pincelátogatás során a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesorra megyünk, ahol a mintegy 100 méter hosszú, riolit-tufába vájt érlelőpincénkbe kalauzoljuk az idelátogatókat. Ezt követően érkezünk meg a kóstolópincébe, ahol akár 200 főt tudunk fogadni. A pincelátogatás és a borkóstolás időben kb. 1-1,5 órás program. A vendégeknek elmondjuk Hercegkút rövid történetét, bemutatjuk Tokaj-Hegyalját, a családi vállalkozásunkat és természetesen a kóstolt borokat jellemezzük. A kóstoltató helyiségünk alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására is. Különleges alkalmakra cigányzenekar is rendelhető.

A borkóstolás helye: 3958 Hercegkút, Gombos-hegyi pincesor 4. szint Götz Pincészet.

Kapcsolat

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár
3910 Tokaj, Serház út 55.

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor PhD

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
borászatok, kézművesek, vendéglátósok
+ 36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Rendezvényszervező:
Tóvizi Marcell
+36-30-908-6925

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu