Szállások

Disznókő Szőlőbirtok

A Disznókő Szőlőbirtok a tokaji borvidék meghatározó, stílusteremtő pincészete. A birtok vezető szerepet játszik a tokaji borok újjászületésében, ami a termőhely és az évjárat által vezetett tiszta ízek, a gyümölcsösség, a frissesség, és az édes borok esetében a szőlők nemes rothadásának köszönhető gazdagság, mélység tökéletes egyensúlyának keresésében nyilvánul meg.

A kiváló adottságú első osztályú területeken egykor befolyásos főúri családok (mint Lónyay, Andrássy, Patay) gazdálkodtak. 1992 óta az AXA Millésimes tulajdona, amely rangos bordeaux-i château-k, burgundiai, portói és kaliforniai birtokok tulajdonosa is egyben.
A Disznókő a tokaji aszú megújítását és a világban történő megismertetését tűzte ki célul. Egybefüggő 110 hektáros szőlőterülete egyike a legkiválóbb tokaj-hegyaljai aszús területeknek, melyekből 1992 óta modern stílusú, nemes édes borokat készítenek. A birtok örömmel fogad látogatókat, illetve a birtokon található Sárga Borház étteremben akár egy menü kíséretében is megkóstolhatják a Disznókő és más neves tokaji pincészetek borait. www.disznoko.hu

Kapcsolat

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár
3910 Tokaj, Serház út 55.

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor PhD

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
borászatok, kézművesek, vendéglátósok
+ 36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Rendezvényszervező:
Tóvizi Marcell
+36-30-908-6925

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu