Hírek

Ismerkedjünk meg a rendezvény különböző pontjain játszó zenekarokkal!

A kiváló muzsikusokkal 3 helyszínen találkozhatnak.

A Sauska borászat előtt (József Attila utca), a Rákóczi úton (Hivatal mellett), és a Szerelmi pincesoron.
Pénteken és szombaton 16 és 21 óra, vasárnap pedig 16 és 20 óra között zenélnek majd.

És, hogy kik?

ACOUSTIC GUITAR CAFFE

Acoustic Guitar Caffe fotó

Az Acoutic Guitar Caffe 2014-ben alakult meg Budapesten.

Libis Attila és Bakos István mögött több mint 30 év zenész múlt áll. Hazai és nemzetközi színpadokon, rengeteg formációban űzik az akusztikus muzsika számtalan válfaját. (Country, bluegrass, ír folk zene, beleértve magyar nyelvű saját dalokat, szórakoztató muzsika, jazz standards, oldies)

Egyik alapvető céljuk az akusztikus gitár népszerűsítése!


CON GUITARRA DUO

Con Guitarra

Schmidt Misi és Ursu Gábor

Schmidt Misi

"1995 óta zongorázom hazai afrocuban zenekarokban. 1996-tól 5 évig játszottam a Latin Combo zenekarban, ahol hazai vezető dzsessz zenészekkel játszottam, mint Elsa Valle, Fekete Kovács Kornél, Berki Tamás, Kovács Ferenc, Szendi Gábor, Delly László. Latin Combo zenekar számos lemezén közreműködtem, mint zongorista. Caribeat zenekarral számos felvételt készítettünk a Rádió 8-as stúdiójában 2002-ben.
Azóta is számtalan latin dzsessz és autentikus afrocuban formációban zongorázom és hangszerelek, olyan szólistákkal és zenekarokkal, mint Enyedi Sugárka, Luis Castagno, Szendi Gábor és a Team Gusto Cubano."

Ursu Gábor – gitárművész

Gutar Music   Gábor Ursu

Klasszikus gitárosként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Azon kevesek egyike, akik egyformán otthonosan mozognak a könnyű- és a „szomorú” zenészek világában. Gitárral és reneszánsz lanttal aktívan részt vesz a kortárs-, klasszikus- és régi zene népszerűsítésében. Gyakran hívják közreműködőnek énekes és hangszeres szólisták, szimfonikus és kisebb zenekarok, zenés és prózai színházak, filmesek élő produkciókhoz és felvételekhez egyaránt.

1991-ben Orosz Zoltán harmonika-virtuózzal megalakították a Pódium Duót, mellyel bejárták az egész világot. Megszámlálhatatlan hazai és külföldi sikerük mellett 2000-ben eMeRTon díjban is részesültek. Bardóczi Attila énekessel (Rock színház, Operett színház) 1996-ban Párizsból a nemzetközi sanzonversenyről a legjobb külföldi előadói díjjal tértek haza.

Gitárosként érdeklődése elsodorta a spanyol és latin zene irányába is. Rendszeresen lép színpadra a műfaj kiváló képviselőivel. Ezen a vonalon tovább haladva zenekart alapított.


DON'T STOP THE QUEEN KONCERT

DST foto

Megalakult Magyarország új Queen tribute zenekara a Don't Stop The Queen, akik október 1-jén, 18 órától adnak koncertet a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon.

A kötelező slágerek mellett a különlegességekre is nagy hangsúlyt fektet a zenekar, profi és gyakorlott zenészekkel, rengeteg munkával és rajongói attitűddel. Klasszikus stadion rock hangzás, a régebbi Queen dalokon át a greatest hits dalokig bezárólag.

Olyan ismert számokat is játszanak, amelyeket a Queen soha nem adott elő élőben. Tapasztalt zenészek projektje, akik több formációban is játszanak, de a Queen szeretete összehozta őket, budapesti székhellyel.

Tagok:
Takáts Máté - ének
Móczár László - gitár, vokál
Mészáros Gábor - basszus
Károlyi László - billentyű, synth, vokál
Brassói Attila - dobok, vokál


FOLK ON 45

Folk on 45

Träger Lili - Szöllősi Lajos

A Folk on 45 zenekar, koncepciója a magyar népzene és az igényes pop-rock és ablues zene, népi és akusztikus hangszerekkel megszólaltatva, azonos hangulatú és harmóniájú, különleges, izgalmas keveredése. Természetesen, saját zenei ötleteinkkel alkot egy sajátos fúziót. Repertoárunk egy részét ezek az érdekes mixek töltik meg, másik részét, saját népdal feldolgozások alkotják. Autentikus és mai hangszereket egyaránt használunk, hogy hangzásunkban, a hagyományőrzés és a modern megszólalás is jelen legyen.


GÁL CSABA BOOGIE

Gál Csaba Boogie

2004-tavaszán a szerény, remekül gitározó, blues-rajongó Gál Csaba Boogie a Megasztárban lett országosan ismert.

"Gál Csaba Boogie az egyik legkreatívabb blues zenész a közép európai régióban. Az afro-amerikai modern zenei kultúra alapköve az a tradicionális gospel, ami Aretha Franklin, Ray Charles, Stevie Wonder, Al Green, Marvin Gaye munkásságát is inspirálta. Élmény hallgatni ezt a mély érzelmekkel, hittel, reménnyel megtöltött muzsikát, amit Boogie maximális hitelességgel közvetít. " - Little G Weevi


GOSPEL MOMENTS

Gospel Moments

Horváth Misi & Gál Csaba Boogie

Horváth Misi és Gál Csaba Boogie zenei együttműködése új műsorral bővült!

Az elmúlt évben sokat koncerteztek országszerte mint tradicionális, de a popzenével is kacérkodó bluesduó. Idén új profillal, új műsorral, új hangvétellel gazdagodik zenei palettájuk: a füstös kocsmák bluesvilágát egy emelkedettebb, himnikusabb tartalom veszi át: az 1920-as, '30-as évek spirituáléi, gospel dallamai; ezekből is az olyan darabok, amik jól illenek egy kétszemélyes formációhoz. Megmarad az akusztikus és elektromos gitár, a harmonika és az erős, lélekből merítkező éneklés, de a bluesra jellemző földhözragadt témák helyett az élet mindenki számára meghatározó nagy kérdései kerülnek terítékre, úgy mint élet, halál, hit, család, remény. Jövőbeli koncertjeik igazi közösségi élménynek ígérkeznek, ezért elsősorban olyan helyszíneken szeretnék megmutatni magukat, ahol lehetőség kínálkozik megmerítkezni a dalokba foglalt szép gondolatokban.

Természetesen Misi és Boogie nem hagyja abba a közös blueszenélést sem: továbbra is lesznek blueskoncertjeik, de egy-egy este akár mindkét műsorukból tudnak előadni részleteket.


HEINCZINGER MIKA

Heinci Mika

Heinczinger Mika, vagy ahogy a legtöbben ismerik, "Mika" - dalnok, kortárs énekmondó, versek megzenésítője és előadója. A Misztrál Együttes oszlopos- és alapító tagja, de ezen kívül is számos zenei projekt részese. A népzenétől a reggae-ig, a sámándaloktól a chansonig sokféle műfajban kipróbálta magát. Barátoknak és barátokkal dolgozik, elmegy, ahova meghívják, hogy a legkülönfélébb korok és népek zeneszámait előadja. „Hogy tisztábban szóljon.”

Heinczinger Mika a Misztrál együttes alapító tagja. A Misztrálnak eddig tizenöt önálló lemeze jelent meg és számtalan fellépést tudhatnak maguk mögött a Kárpát-medencétől az Egyesült Államokig. Munkásságukat többek között Bartók Béla-díjjal, Balassi Bálint-emlékéremmel és Magyar Örökség-díjjal ismerték el. Mika legutóbbi önálló albuma Égigézők címmel 2017-ben jelent meg.

A zenéhez, énekléshez való kötődését alapvetően határozták meg a szüleivel, nagyszüleivel eltöltött nagymarosi gyermekévek. Édesapja zenészként dolgozott, bálokban, lagzikban zenélt. A zene imádata a versek szeretetével akkor egészült ki, amikor egyik barátja mutatott neki egy Kassák Lajos-verset (Dal egy szép lányról). Ez volt az első költemény, amit megzenésített.


JUHÁSZ ANIKÓ

Juhász Anikó

Juhász Anikó Pécsett született, jelenleg Budapesten él. Klasszikus gitár tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán és a Vienna Konservatoriumban végezte. Műsorában a 2021 novemberében megjelent From the Heart című szólólemezéről hallhatunk elsősorban dél-amerikai darabokat olyan országok zeneszerzőitől, mint Brazília, Venezuela, Argentína, Uruguay és Kuba.


MARCELLO AND THE FLAMING BOPPERS

Marcello

A Marcello and The Flaming Bopperst Marcello (Plesoczki Márton) énekes-gitáros alapította. A formáció egy olyan különleges világot teremt maga köré, mely mindenkit magával ragad. A hangzásvilág, a színpadkép, a zenekar megjelenése mind olyan hangulatot sugároz, amely emlékeztet az amerikai Rock’N’Roll korszakra, ugyanakkor valami újat mutat be. A fiatal frontember legfőbb célja, hogy a Rock’N’Roll életérzést a lehető legtöbb embernek átadhassa saját dalain és a legnagyobb amerikai előadók szerzeményein keresztül.


MUSICAL TRIPS

Musical Trips

A műsorban jól ismert, de kevéssé játszott pop, rock és country dalok hallhatók a '60-as évektől napjainkig egyedi, bluesos hangszerelésben. A női énekhang, a gitár és a szájharmonika a dalokat különleges köntösben mutatja meg.

Juhász Anikó gitár, Kresz Szandra ének, Horváth Misi szájharmonika

Juhász Anikó
2013-ban szerzett diplomát gitár tanári szakon és zenekari karvezetés mellék tanszakon. A pécsi Agócsy László Zeneiskola, Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és a Patrona Hungariae zeneiskolájának tanára volt. Az utóbbi években elkezdett ukulelén is játszani és kihasználni a hangszerben rejlő lehetőségeket. Első klasszikus gitár szólólemeze 2021-ben jelent meg From The Heart címmel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Kresz Szandra
Szandra a MZTSz Kőbányai Zenei Stúdió végzet min énekes előadó, azóta tengerjáró hajókon bejárta a fél világot, itthon jelenleg neves művészek mellet vokalistaként, számos produkcióban közreműúködik mint pl Janicsák Veca, Tabáni István.

Horváth Misi
Misi több, mint 30 éve szájharmonikázik.
Misiről elmondhatjuk, hogy ez idő alatt szülővárosából, Lábatlanból hatalmas, kalandos utat járt be. Elismert zenésszé képezte magát, a legnagyobbakkal koncertezik közel két évtizede. Nyitott minden zenei irányzatra, ezért stílusát teljesen egyedire formálta. Misi játéka technikás, dallamos, és jól érzi magát majdnem minden zenei stílusban.


PIANO MAGIC

Schmidt Misi Piano Magic

1995 óta zongorázom hazai afrocuban zenekarokban. 1996-tó 5 évig játszottam a Latin Combo zenekarban, ahol hazai vezető dzsessz zenészekkel játszottam, mint Elsa Valle, Fekete Kovács Kornél, Berki Tamás, Kovács Ferenc, Szendi Gábor, Delly László. Latin Combo zenekar számos lemezén közreműködtem, mint zongorista. Caribeat zenekarral számos felvételt készítettünk a Rádió 8-as stúdiójában 2002-ben.

Azóta is számtalan latin dzsessz és autentikus afrocuban formációban zongorázom és hangszerelek, olyan szólistákkal és zenekarokkal, mint Enyedi Sugárka, Luis Castagno, Szendi Gábor és a Team Gusto Cubano


ULBERT UNDERGROUND ACOUSTIC DUO

Ulbert Underground Acoustic duó

Pákai Petra Énekes Petra hangja olykor szárnyal, olykor pedig hatalmas energiával letaglóz. Koncertjeik bizonyítják azt, hogy az embereknek igényük van erre az intim muzsikára, és ezekre a zenei energiákra. A Shure Vocal Mastery 2015 világversenyén "Let It Go" c. daluk bekerült az első 20 helyezett közé. Pákai Petra a budapesti klubélet ismert alakja. Több formáció, köztük a Re-G, Buskanjo, a G.U.P. tagja volt, Patché - Pákai Petra és Cséry Zoltán, emellett rendszeresen meghívott vendégművésze a Debrecen Big Bandnek. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének- és angoltanára.

Ulbert Ferenc

Számos zenei díj birtokosa, az improvizáció szerelmese, aki szereti az új emberekkel történő együtt zenélés, alkotás izgalmát. Olyan zenésztársakat válogat maga köré, akik inspirálják őt, akiket szintén energetizál az együttműködések sokszínűsége.

Az Ulbert Underground tagjai zenei szabadságharcosok, folyamatos elköteleződést mutatnak a zene eredeti, ősi és legnemesebb célja iránt. https://www.ulbertunderground.com/


ZEYS

Zeys

1990-ben alapította zenekarát hazánkban élő görög zenészekkel.

Zeys, azaz Vasilis Angelidis, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett művész az Egyetemes Kultúra Lovagja, az “Artisjus” Zenei Jogvédő Iroda Egyesület, védett nevű, görög származású zeneszerzője.

Az eleinte elsősorban autentikus, tradicionális görög stílusban megszólaló zenész lassan húsz éve saját műveket is játszik, melyekben a hagyományos népi és modern világ zenei elemei ötvöződnek, ezzel egyidejűleg létrehozva a magyarországi görög zenét.

Hangzásának különlegessége Zeys különleges hangulatú klarinét-, illetve buzuki játéka és rembetiko stílusú énekmódja.Vokálozik, baglamán, csörgőn kísér: Vlahosz Györgyi

Kapcsolat

Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár
3910 Tokaj, Serház út 55.

Intézményvezető:
Dr. Fintor Gábor PhD

Program-koordinátor:
Fincziczki Krisztina
borászatok, kézművesek, vendéglátósok
+ 36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Rendezvényszervező:
Tóvizi Marcell
+36-30-908-6925

Műszaki vezető:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu