Information

A közönség elégedettségét fejezte ki

A kutatás során a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok rendezvény látógatói körében végeztünk elégedettség-felmérést a 2023-as fesztivál alatt. A kutatás módszere a kérdőíves adatgyűjtés volt. A válaszadók bázisát a 2023-as évben megrendezett rendezvény résztvevői teszik ki, akik a kérdőíveket a helyszínen töltötték ki. Az elemzéshez használt minta nagysága 357 fő. Az elemzés során tapasztalt belső összefüggéseket és eredményeinket a 2022-ben felvett kérdőíves adatgyűjtés eredményeivel összehasonlítva közöljük. A 2022-es kutatás során használt minta mérete 260 fő. A minták nem tekinthetők valószínűségi mintavételeknek, az eredmények tájékoztató jellegűek és főként a belső összefüggések vizsgálatára alkalmasak.

Óriási érdeklődés övezte a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat  

Méltó ünnepe volt az idei jubileumi évnek a 91. Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok. Tokaj- és a borvidék egyik legnagyobb fesztiválján három nap alatt – október 6-a és 8-a között – a becslések szerint több mint tízezer ember fordult meg.

A hagyományosan október első hétvégéjén rendezett Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok rendezvénynek komoly, páratlan történelme van. Idén már 91. alkalommal hívták – a „Fehér borok, színes kultúra” jegyében – a többnapos rendezvényre közelről és távolról a vendégeket a Hegyalja legnagyobb szüreti mulatságára.

A Kossuth rádió élőben közvetített

A Kossuth rádió Országjáró c. műsora a 950 éves Tokajban, a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokról jelentkezett október 7-én.

Az adás visszahallgatható itt:

Délelőtt:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2023-10-07_10-06-03&enddate=2023-10-07_12-07-41&ch=mr1

Délután:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2023-10-07_14-32-49&enddate=2023-10-07_17-40-00&ch=mr1

Játék az ötcsillagos Minaro Hotelbe!

A nyeremény: 2 fő részére szóló ajándékutalvány az ötcsillagos MINARO HOTELBE!

Mi a teendőd, hogy Te legyél a nyertes?

1. Szerezd be a rendezvény útlevelét az információs faházban.
2. Járd végig a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok néhány helyszínét, melyek a következők: Szerelmi pince, THE Mezőgazdasági Középiskola, Hímesudvar.
3. Mind a három helyszínen gyűjtsd össze a pecséteket az útlevélre.
4. Add le az útlevelet az információs faházban.

Tokaj Hills Harvest Days in 950-year-old Tokaj

The Tokaj Mountains Harvest Days are one of the oldest harvest events in our country, celebrated since 1932. The organizers welcome those interested to Tokaj, which is celebrating its 950th birthday this year, for the three-day holiday between October 6 and 8 under the theme of „White wines, colorful culture”.

Tájékoztató a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok forgalmi rendjéről

  • A szüreti felvonulási idejére 13.45-14-45 lezárásra kerül az autóforgalom elől a Benedek Pál utca és a Tourinform Iroda közötti útszakasz,
  • a körforgalom és a Tourinform iroda közötti útszakaszon a felvonulás ideje alatt kérjük ne parkoljanak a személy és vagyonbiztonság érdekében.

Nagyon magas színvonalúnak értékelte a közönség a rendezvényt

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok látógatói körében készült egy elégedettség-felmérés. A kutatás módszere a kérdőíves adatgyűjtés volt. A válaszadói bázis az aktuális évi (2022) rendezvény résztvevőit jelenti, a kérdőívek a helyszínen kerültek kitöltésre.

Az elemzés alapját egy kismintás önkitöltős felmérés adja, melyet a rendezvény résztvevői, a helyszínen töltöttek ki. A kutatás nem reprezentálja a rendezvény látogatóinak teljes halmazát, de a kitöltői bázis belső megoszlásairól közelítően jó képet adhat.

90 éves lett a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

Idén ünnepelte Tokaj és a borvidék legnagyobb őszi rendezvényének 90. évfordulóját a „Fehér borok, színes kultúra” szlogen jegyében.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat, illetve annak jogelődjét 1932-ben rendezték először. A Tokaji Szüreti Hét részeként akkor vásárokat és kiállításokat is szerveztek, a borvidék névadó településéhez pedig számos más település is csatlakozott. Sőt, a kilencven évvel ezelőtti tokaji felvonulásnak már résztvevői voltak Olaszliszka, Mád, Rátka és Erdőbénye kapástársulásai, akik a településükre jellemző értékeket is magukkal hozták és be is mutatták.

Meghosszabbított vasúti menetrend a szüreti napok rendezvény három napjára  

A Technológiai és Ipari Minisztérium engedélyezte a MÁV-START részére (a tokaji Kulturális Központ megkeresésére) az esti Budapestre való eljutás lehetőségét.

Contact

Cultural Center, Ferenc Németi City Library
3910 Tokaj, Serház út 55.

Head of institution:
Dr. Fintor Gábor PhD

Program coordinator:
Fincziczki Krisztina
wineries, crafts, catering
+ 36 70 330 8734
programok.szinhaz@tokaj.hu

Event organizer:
Tóvizi Marcell
+36-30-908-6925

Technical manager:
Bejó Gábor
muszak.szinhaz@tokaj.hu